Predstava Svetislava Basare uskoro u Inđiji

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2010, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava Svetislava Basare uskoro u Inđiji

Srpski pisac Svetislav Basara debitovaće uskoro kao pozorišni režiser, postavkom svog teksta "Hipertenzija", u Kulturnom centru u Inđiji, najavili su organizatori.

Uloge će igrati Predrag Ejdus i Branislav Trifunović, a premijera je u planu za 10. april. "Hipertenzija" je tragikomična duodrama, na tragu "Balkanskog špijuna" ili "Profesionalca" Dušana Kovačevića.

Basara u novom komadu, kako se navodi u najavi, donosi "apsurdno-istinitu" priču koja je žanrovski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i stilski usmerena ka apsurdnom, grotesknom i paradoksalnom humoru.

Komad odlikuju autentičnost, ironija, oštra kritičnost i angažman, ali bez banalne dnevno-političke aktuelizacije.

Direktor KC Inđija Saša Milivojević ističe da se već nekoliko godina ova ustanova trudi da centar kulturnih zbivanja u zemlji, bar na trenutak, izmakne iz Beograda ili Novog Sada.

Tako su prethodnih sezona u Vili Stanković u Čortanovcima izvedene predstave "Nenagrađeni ljubavni trud" i "Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi", u koprodukciji sa Bitef teatrom, Pozorištem mladih i Centrom za kulturu Tivat.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.