Predstava Ričard Treći u neobičnom okruženju: Umesto na daskama koje život znače izvedena na Kalemegdanu

Izvor: BKTV News, 12.Sep.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Ričard Treći" u neobičnom okruženju: Umesto na "daskama koje život znače" izvedena na Kalemegdanu

Predstava "Ričard Treći" u režiji Ljubiše Ristića prikazana je sinoć u Donjem gradu na Kalemegdanu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je predstava ovoga puta "drugačija", jer su posetioci šetali stazama Donjeg grada i otkrivali nove scene.

" Zadovoljstvo mi je što je Grad Beograd, zajedno sa KPGT-om, pomogao obnovu "Ričarda Trećeg" i što je ta predstava ponovo oživela u režiji Ljubiše Ristića", rekao je Vesić.

Foto: Predrag >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Mitić

On je podsetio i da je ova predstava samo najava letnjeg festivala koji će sledećeg jula i avgusta, u režiji osnivača KPGT-a Ljubiše Ristića, biti održan na različitim mestima u Beogradu.

"Ljubiša zna da otkrije mesta o kojima ljudi i ne razmišljaju kao o mestima za pozorište, ali on od njih napravi magiju i ta mesta ubrzo postaju mesta za uživanje u pozorištu", naveo je Vesić, istakavši da mu je drago što su građani imali priliku da u Donjem gradu uživaju u izvođenju ovog Šekspirovog dela.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.