Predstava Pod istim krovom u Novosadskom pozorištu krajem juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2021, 12:54

Predstava "Pod istim krovom" u Novosadskom pozorištu krajem juna

Predstava "Pod istim krovom", igra se 28. i 29. juna u Novosadskom pozorištu. Predstava je adaptacija istoimene knjige, koja je dnevnik jednog Nemca i jednog Sirijca. Nemac - Hening je primio Sirijca - Amira u svoju kuću i on postaje deo njihove porodice, a Hening i Nikol postaju njegovi nemački mama i tata.

Amir, Hening i Nikol, pod tim jednim krovom vrše, kako Nikol u jednom trenutku kaže, taj eksperiment Amirove integracije u nemačko društvo.

Od trenutka kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Amir kroči u njihovu kuću, do trenutka kada je posle šest meseci napusti kako bi otišao na univerzitet, oni se svakog trenutka trude da svojim suživotom prevaziđu sve predrasude koje imaju jedni prema drugima.

"Kada sam pročitala knjigu "Pod istim krovom", videla sam da ona objedinjuje sve ono što hoćemo da kažemo, jer je kroz likove dvoje Nemaca, prošao sav materijal koji smo prethodno pogledali, pošto su i oni pratili vesti, čitali članke i videli potresne snimke. Njihov odgovor na sve to jeste da su pustili jednog od milion stranaca u svoju kuću. Pitali su se šta je to politička osvešćenost i došli do odgovora da je politička osvešćenost upravo to da vidiš šta se dešava oko tebe," kaže rediteljka predstave Ivana Janošev.

Glumci: Uroš Mladenović, Jelena Galović i Daniel Huzsta; Rediteljka:; Ivana Janošev; Dramaturškinje: Aleksandra Mrđen i Ivana Janošev; Muzički autor: Jovan Živanović; Scenografi i kostimografi: Attila Antal i Višnja Žugić; Producent: Milan Vračar

Predstava je nastala u realizaciji Asocijacije Kulturanova, okviru projekta Port of Dreamers (Luka sanjara) koji se bavi istorijom migracija na evropskom kontinentu, iskustvom migranata, pozitivnim uticajem migracija na razvoj pojedinih kulturno-društvenih i ekonomskih sredina, te odnosom među terminima "građanin Evope" i "migrant".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.