Predstava Dalije Aćin u ,,Radoviću

Izvor: B92, 23.Jan.2010, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava Dalije Aćin u ,,Radoviću"

Plesna predstava ,,Ko bi hteo mamu kao moju", autorke Dalije Aćin, premijerno će biti izvedena 24. januara na Večernoj sceni Malog pozorišta ,,Duško Radović".

Direktor Malog pozorišta Anja Suša je kazala da je koprodukcijska predstava Stanice Servisa za savremeni ples i ,,Radovića", prva premijera u ovoj kalendarskoj godini.

,,Predstava je po mnogo čemu posebna, ne samo u kontekstu pozorišta za decu i mlade u kojima postoji trend uključivanja savremenog plesa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i drugih formi izražavanja", kazala je Suša.

Ona je podsetila da je Aćinova uspešno sarađivala sa Malim pozorištem ,,Radović", u kome se dve sezone sa velikim uspehom igra njena plesna predstava za decu ,,Knjiga lutanja".

,,Ovu plesnu predstavu za decu između četiri i šest godina videla je i publika na brojnim festivalima, poslednje gostovanje je bilo u Sloveniji pre dva meseca a ako budžet grada dozvoli gostovaće ovog leta u Japanu i Koreji gde je pozvana", kazala je Suša.

Autorka predstave ,,Ko bi hteo mamu kao moju" je ispričala je da se ova intimna i provokativna predstava bazira na preispitivanju različitih aspekata odnosa između nje i devetogodišnje ćerke Marise.

,,Moja pozicija je jako nesigurna, na sceni sam posle dugo vremena solo, izložena sam kritičkom pogledu Marise i publike", kazala je autorka, koja je odlučila da igra po dokumentarnom video materijalu koji je u kući snimila iz svakodnevnog života sa Marisom i zvučnom snimku intervjua sa ćerkom o njenom viđenju Dalije kao majke i autorke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.