Predstava Čarobnjak gostuje u Bitefu

Izvor: Akter, 20.Feb.2016, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Čarobnjak" gostuje u Bitefu

Višestruko nagrađivana predstava "Čarobnjak" Narodnog pozorišta Sombor, rađena po tekstu Fedora Šilija i u režiji Borisa Liješevića, gostovaće večeras u Bitef teatru

Predstava "Čarobnjak" govori o životu Tomasa Mana, a radnja komada obuhvata period od 1891. godine, kada je Man bio đak i imao 15 godina, do 1949. godine, kada je njegov sin Klaus izvršio samoubistvo.

Naizgled biografska, ova drama, osim činjenica, zasnovanih na motivima Manovog književnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dela i istorijskim podacima o njegovom životu, u sebi sadrži i fiktivne događaje i likove.

Predstava nije koncipirana kao biografija Tomasa Mana već kao pozorišna igra u kojoj je gledalac, od samog početka, aktivni učesnik.

U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Saša Torlaković, Radoje Čupić, Tatjana Šanta, Marko Marković.

Scenograf je Miša Keskenović, kompozitor Aleksandar Kostić, kostimograf Mirna Ilić, dramaturg Branko Dimitrijević.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.