Predsednik o Dari iz Jasenovca: Film važan za naš narod, ponosan što je država pomogla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2021, 10:18

Predsednik o "Dari iz Jasenovca": Film važan za naš narod, ponosan što je država pomogla

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu se dopao film Dara iz Jasenovca i istakao da je veoma važan za naš narod, jer govori o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada.

"Gledao sam film, nisam neko ko sa umetničke strane može to da posmatra, ali film mi se dopao. Jako je težak ali veoma važan za naš narod. Konačno se neko setio da napravi film o mestu najvećeg stradanja našeg naroda ikada. Ne postoji nijedno veće stratište srpskog naroda od logora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Jasenovac", naglasio je Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li je gledao film i kakakv je njegov utisak, da li je to potresna priča o stradanju Srba ili propaganda, i da li je država Srbija bacila novac na taj film, kako pojedini to komentariš

Džava je pomogla taj film, rekao je, na moju inicijativu.

"Ako neko treba da odgovara zbog toga, to sam ja. Ponosan sam na tu činjenicu - što su se posle 75 godina neka država, predsednik i neka vlada setili da bi trebalo da se pomogne nešto što će da govori o našim žrtvama u Drugom svetskom ratu i našem mnogostradalnom narodu", naveo je Vučić.

"Ako smo napravili neku grešku, odgovraćemo pred građanima Srbije, nemam tu dilemu", poručio je Vučić.

Dodaje da je ponosan na taj film da i da ne beži od odgovornosti, kao što je ponosan i na to Hram Svetog Save, spomenik Stefanu Nemanji, Bulevar Junaka sa Košara i na još mnogo drugih stvari.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Srbije gledao "Daru iz Jasenovca": Vučić progovorio o stradanju Srba i teškim momentima filma

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2021

Film "Dara iz Jasenovca" reditelja Predraga Antonijevića, snimljen uz podršku Filmskog centra Srbije, imao je sinoć ekskluzivnu svetsku televizijsku premijeru...Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu se dopao film "Dara iz Jasenovca" i istakao da je veoma važan za naš narod,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.