Predloženi novi čelnici

Izvor: Blic, 20.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predloženi novi čelnici

Dugo očekivani direktori 15 beogradskih ustanova mogli bi da budu izglasani sledeće nedelje na sednici parlamenta grada Beograda, s obzirom na to da je juče Gradsko veće utvrdilo predloge kandidata za ove funkcije. Rok za prijavljivanje kandidata istekao je 13. februara do kada je prikupljeno preko 60 prijava.



Sudeći prema predlozima, nove direktore dobiće Muzej grada Beograda, Bitef teatar, Centar za likovno obrazovanje, Centar za kulturu Lazarevac i Centar za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kulturu Mladenovac, a posle tri direktorska mandata Svetozar Cvetković će prepusti rukovođenje „Ateljeom 212” Kokanu Mladenoviću. Nakon višegodišnjeg najavljivanja smene direktora Muzeja grada Bojana Kovačevića, na njegovo mesto biće postavljena Danica Jovović Prodanović, nekadašnja direktorka Kulturnog centra Beograda. Zanimljivo je i to da će Branka Prpa, nakon dva mandata na mestu direktora Istorijskog arhiva Beograda, u narednom periodu biti u v.d. statusu, kao i Milena Stoičević iz Belef centra. Time se, kako nezvanično saznajemo, na određeno vreme prolongira proglašenje čelnika jer političke stranke nisu uspele da se dogovore. Uprkos konkursu, javna je tajna da je partijska pripadnost bitan kriterijum za većinu direktorskih mesta (komisiju su činila po dva predstavnika SPS i LDP, a tri Koalicije za evropski Beograd), te se pretpostavlja da se još uvek vodi borba u vladajućoj koaliciji oko ove dve važne institucije. Iz Skupštine grada Beograda za sada nema zvaničnih informacija, niti će ih biti, tvrdi u jučerašnjoj izjavi za „Blic” Ivana Avžner, gradski sekretar za kulturu, sve dok gradski parlament ne ozvaniči predloge sledeće nedelje.

Završnu reč o tome ko će obavljati ove funkcije daće odbornici gradskog parlamenta, s obzirom na to da je grad Beograd osnivač svih ovih ustanova.

Kandidati

1. Beogradsko dramsko pozorište, Maša Mihailović

2. Pozorište na Terazijama, Mihailo Vukobratović

3. Pozorište „Atelje 212”, Kokan Mladenović

4. Pozorište „Boško Buha”, Boško Đorđević

5. Bitef teatar ,Jelena Kajgo

6. Dom omladine, Milan Lučić

7. Belef centar ,(v.d.) Milena Stoičević

8. Kulturni centar Beograda, Marina Đurđević

9. Istorijski arhiv Beograda, (v.d.) Branka Prpa

10. Zavod za zaštitu spomenika, Milica Grozdanić

11. Centar za likovno obrazovanje, Milica Bogunović

12. Centar za kulturu Mladenovac, Nenad Ljubenović

13. Centar za kulturu Lazarevac, Stela Stanišić

14. Pedagoški muzej, Nemanja Antović

15. Muzej grada Beograda, Danica Jovović Prodanović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.