Predavanje o istoriji Femme fatale

Izvor: Blic, 08.Apr.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje o istoriji "Femme fatale"

U subotu 10. aprila u Domu omladine održaće se filmska tribina na temu "Femme fatale u film noir-u", sa posebnim osvrtom na istorijat arhetipske ideje "smrtonosne žene", i njenoj ulozi u filmovima prve polovine 20. veka. Predavač je filmski kritičar Đorđe Bajić.

Na predavanju će se obrađivati fenomen "fatalne žene", koja fascinira svojom zavodljivom pojavom i glađu da uništi svakog muškarca koji joj se nađe na putu.

Razvoj ove ideje biće hronološki predstavljen, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << još od filmova Tede Bare, Luiz Bruks, Marlen Ditrih i Grete Garbo, pa sve do 40-ih i 50-ih godina i pojave "film noir-a", i glumica Barbare Stenvik, Kler Trevor, Rite Hejvort, Ave Gardner, Lane Turner i Džejn Grir.

Predavanje će se održati u sali na I spratu Doma omladine u subotu, 10. aprila u 19 časova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predavanje Formiranje lika femme fatale & film noir

Izvor: PRObjave.com, 09.Apr.2010, 04:28

Predavanje Formiranje lika femme fatale & film noir filmskog kritičara, Đorđa Bojića u subotu, 10.4. u 19h predstaviće istorijat nastanka femme fatale, arhetipskog lika "smrtonosne žene", sa posebnim osvrtom na sedmu umetnost prve polovine XX veka. Od Tede Bare, Luiz Bruks, Marlen Ditrih i...

Nastavak na PRObjave.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.