Pred prepunom salom 100 puta

Izvor: Blic, 27.Dec.2009, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred prepunom salom 100 puta

Večeras je u Beogradskom dramskom pozorištu jubilarno, stoto izvođenje predstave „Let iznad kukavičjeg gnezda“ K. Kizija u režiji Žanka Tomića koja je premijerno izvedena novembra 2005. i od tada se igra pred prepunom salom.

Priča, inače poznata po istoimenom proslavljenom filmu Miloša Formana, u teatarskom ruhu osvojila je i kritiku i publiku, a ostala upamćena i kao veliki kambek Dragana Bjelogrlića na „daske koje život znače" nakon desetak godina odsustvovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa njih.

„Dragan Bjelogrlić igra R. P. Mekmarfija nadahnuto, sa i bez skrupula prema legendarnom Nikolsonu, s unutrašnjim, imanentnim nabojem i emocijama, drukčiji od sebe, skoro kao da nije odsustvovao iz pozorišta svih ovih godina", zabeleženo je na RTS-u nakon premijere, a u „Blicu" se moglo pročitati i „Borisu Komneniću ne bi izmakao Oskar za sporednu ulogu!" i u knjizi utisaka se može naći pregršt reči hvale, i to od onih do kojih svi, kako kažu, najviše drže – od publike. Uloge tumače i Boda Ninković, Marko Živić, Danijel Sič, Feđa Stojanović, Savo Radović, Milica Zarić, a večeras „prete" specijalnim, posebnim, jubilarnim izvođenjem.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.