Praznik kulture, humora i zabave: Počela Nušićijada u Ivanjici (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 24.Avg.2018, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznik kulture, humora i zabave: Počela "Nušićijada" u Ivanjici (VIDEO)

Velikom paradom meštana i primopredajom ključeva grada večeras je u Ivanjici i zvanično otvorena deveta "Nušićijada".

Ove godine, manifestacija protiče u znaku "umnožavanja", jer je sinoć Udruženje građana Kudes imalo svoju "Nušićijadu" na privatnom imanju u okolini Ivanjice, a prethodno, 18. avgusta, i na Dorćol placu u Beogradu.

Noć muzike na Tašmajdanu: Karmina Burana pod zvezdanim nebom

Komentarišući to glumac Milan Milosavljević, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koji već devetu godinu na obnovljenoj "Nušićijadi" oživljava lik velikog srpskog komediografa, rekao je da će možda i on organizovati svoju Nušićijadu.

"U ovoj zemlji čuda sve je moguće, pa zašto i ja ne bih imao svoju Nušićijadu. Ali, postoji samo jedna Nušićijada koja je u vlasništvu građana", naveo je Milosavljević kad mu je predsednik opštine Zoran Lazović simbolično predavao ključeve grada.



Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević rekao je da su ovakve manifestacije jedan od 11 ključnih turističkih proizvoda Srbije, i dodao da "Nušićijada" ima podršku ministarstva koje, kako je rekao, izdvaja značajna sredstva za infrastrukturne projekte vezane za razvoj turizma u Ivanjici.

Spektakl u najavi: Festival uličnih svirača od 30. avgusta u Novom Sadu

Tokom vikenda posetioci "Nušićijade" prisustvovaće pozorišnim predstavama, koncertima i brojnim drugim sadržajima organizovanim u čast velikog srpskog komediografa i u slavu smehu, radosti i veselju.

Organizatori "Nušićijade", koja od ove godine ima i sertifikat za kvalitet Udruženja za turizam i manifestacije, su opština Ivanjica, Dom kulture i Turistička organizacija Ivanjica.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Otvorena Nušićijada u Ivanjici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2018

Velikom paradom meštana i primopredajom ključeva grada večeras je u Ivanjici i zvanično otvorena deveta obnovljena Nušićijada, koja ove godine protiče u znaku "umnožavanja", jer je sinoć Udruženje građana Kudes imalo svoju Nušićijadu na privatnom imanju u okolini Ivanjice, a prethodno, 18....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.