Praznični koncert: Darkwood Dub i prijatelji

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznični koncert: Darkwood Dub i prijatelji

Veliki praznični koncert sastava Darkwood Dub, uz podršku predstavnika amerikane i indie-folk zvuka Stray Dogg i jedne od najboljih elektro supergrupa sa naših prostora Minilinija, održaće se 2. januara u Mikser Houseu.

Ulaznice su u pretprodaji na Eventim i Gigstix prodajnim mestima kao i Mikser House biletarnici. Od četvrtka do ponedeljka ulaznice će se prodavati po ceni od 800 dinara. Početak koncerta najavljen je za 21 čas.

"Radujemo se što ćemo posle više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od godinu dana nastupiti pred beogradskom publikom u Mikser Houseu 2. januara, uz sastav Stray Dogg i elektro supergrupu Minilinija. Vidimo se", kratko izjavljuje Vuča, frontmen benda Darkwood Dub.

Njima će podršku pružiti beogradska grupa Stray Dogg, nastala početkom 2011. Godine. Ben čine: Dušan Strajnić, oko čijeg kantautorskog rada i nastaje bend, Ana Janković (violina, prateći vokal), Jelena Damjanović (klavir), Marko Ignjatović (gitara), Vlada Milicević (bas) i Relja Ilić (bubanj). Objavili su dva albuma do sad i nekoliko video spotova koji su se kao singlovi našli na većini regionalnih i domaćih top lista. Poslednji album "Fire's never wrong" izdali su 2012. godine, dok su poslednji singl za pesmu "Time", na kojem su sarađivali sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom, objavili u oktobru ove godine.

Pročitajte recenzije albuma

Darkwood Dub: Vidimo se

Stray Dogg: Fire's never wrong

Minilinija je elektronska supergrupa koju čine: Ex Yu Roy aka Dejan Vučetić (Darkwood Dub), Ex Robot aka Vladimir Ðordević (Lira Vega, Neočekivana Sila), Kapetan Meblštof aka Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana Sila, Veliki Prezir) i Da Killa aka Radan Ðordević (DJ Rahmanee).

Nastala je iz potrebe da se artikuliše višegodišnja saradnja na neformalnim muzičkim projektima (kao i u primenjenoj muzici za film, pozorište i sl.) i prenese na žive nastupe.

Slobodan izbor i instant obrada originalnih muzičkih sekvenci, kombinovanje sa sviranjem uživo i procesiranjem zvuka, daju njihovom nastupu formu jam sessiona koji kao muzički izraz koristi aktuelne klupske žanrove (electro,dub,techno,breaks,acid house...).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.