Požuda, oprez

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požuda, oprez

Orginalni naziv: Se, Jie

Režiser: Ang Li / Ang Lee

Uloge: Toni Lung Čiu Vai / Tony Leung Chiu Wai, Vei Tang / Tang Wei, Džoan Čen / Joan Chen, Vang Lihom / Wang Lee-Hom


Vang, mlada, vesela i skromna devojka, za vreme Drugog svetskog rata beži iz svog sela u Hongkong.

Na fakultetu se pridružuje patriotskoj pozorišnoj trupi, koja ubrzo postaje čvrsto povezana grupa prijatelja. Ubedljiva gluma podstiče simpatizere, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamorena ograničavanjem aktivnosti samo na pozornicu, trupa ubrzo osmišljava veoma opasan plan otpora koji će im zauvek promeniti život. Uz pomoć poznanika, ovi borci za slobodu kuju zaveru da se uključe u društveni život g. Jia i njegove žene tako što će se Vang predstaviti kao bogata žena udata za dobrostojećeg trgovca.

Pod okriljem poslušničke kolaboracionističke vlade, Ji je zvezda u usponu, a nevina Vang postaje njegova ljubavnica da bi grupa mogla da ga ubije. Ona uspeva da privuče Jijevu pažnju, no, sudbina umeša svoje prste i njega šalju u Šangaj. Nekoliko godina kasnije, kada Ji postane šef tajne policije, plan ponovo oživljava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.