Pozorišne premijere tokom maja u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 17:08

Pozorišne premijere tokom maja u Srbiji

Brojna pozorišta po Srbiji uveliko spremaju nove predstave, prateći veoma intenzivan tempo produkcije u Beogradu, i u maju će mnogi teatri ponuditi nekoliko zanimljivih naslova.

Večeras će u Narodnom pozorištu Užice biti održana premijera monodrame "Ispovest porno dive", u Narodnom pozorištu Užice, nastale po motivima romana reditelja Pedra Almodovara "Pati Difusa i druge stvari".

Ovaj teatar takođe sprema komediju "Svinja" Branislava Nušića, u režiji Branka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Popovića.

Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina imaće na repertoaru sutra 7. maja prvu reprizu najnovijeg komada "Naš grad" Torntona Vajldera, u režiji Mie Knežević, dramu koja je pre nekoliko godina izvedena na sceni Pozorišta mladih u Novom Sadu, u režiji Nikite Milivojevića.

Premijera predstave "Devojčica sa šibicama" Hansa Kristijana Andersena, u režiji Sonje Petrović zakazana je za 14. maj u koprodukciji Pozorišta mladih Novi Sad, Festivala ekološog pozorišta za decu i mlade i udruženja "Sloboda nema cenu".

U Knjaževsko-srpskom teataru u Kragujevcu od danas se održava tradicionalna manifestacija "Joakimovi dani" kao deo Majskih svečanosti, koja traje do 15. maja.

U Kragijevcu će se 27. maja premijerno igrati i nova verzija Gogoljevog "Revizora" u rediteljskoj postavci Jane Maričić, koja je nedavno u istom teatru režirala Sterijinu "Ženidbu i udadbu".

Reditelj Miloš Jagodić uveliko realizuje i komediju "Narodni poslanik" Branislava Nušića u Narodnom pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović" u Zaječaru.

Narodno pozorište Sombor nakon komada “Tramvaj zvani želja” 15. maja će imati premijeru drame "Usamljeni zapad" irskog pisca Martina Mekdone, u režiji Stefana Gajića.

Za sam kraj, Srpsko narodno pozorište (SNP) u Novom Sadu sprema dve premijere i to dve večeri zaredom.

Austrijska baletska kuća "Evropa balet" iz Sankt Peltena stvara "Madam Baterflaj" , ali prvi put kao balet, a ne operu, u koreografiji i režiji nemačkog umetnika Petera Brojera, koji je ujedno autor libreta, scenografije i izbora muzike.

U sektoru Drame SNP, na Kamernoj sceni, već 15. maja je planirana premijera čuvenog komada "Višnjik", poslednje delo Antona Pavloviča Čehova, u režiji i adaptaciji poznatog glumca Radoslava Milenkovića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pozorišne premijere tokom maja u Srbiji

Izvor: B92, 06.Maj.2021

Brojna pozorišta po Srbiji uveliko spremaju nove predstave, prateći veoma intenzivan tempo produkcije u Beogradu, i u maju će mnogi teatri ponuditi nekoliko zanimljivih naslova.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.