Pozorijanski susreti posvećeni dramama za decu

Izvor: Glas javnosti, 23.Nov.2011, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorijanski susreti posvećeni dramama za decu

NOVI SAD - Regionalni forum dramskih pisaca u okviru Pozorijanskih susreta pod nazivom "Velike drame za male ljude" biće održana danas i sutra u Sterijinom pozorju u Novom Sadu.

Okupiće se dramski pisci, reditelji i drugi stručnjaci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, koji su angažovani u radu sa decom i mladima ili prave predstave za decu i mlade, saopštilo je Sterijino pozorje.

Forum će se baviti tehnikama pisanja, ali i radioničarskim tehnikama koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se obično koriste prilikom pisanja dramskih tekstova prilagođenih najmlađoj i mladoj publici.

U fokusu debate biće praktična razmena znanja i iskustava u radu na dečjim predstavama, s posebnim akcentom na razvoj dramskog teksta tokom procesa rada na predstavi. U debati će učestvovati Dora Delbianko, Ivor Martinić, Maja Pelević, Milan Marković, Saša Božić, Anja Suša, Miki Radonjić, Milivoje Mlađenović, Diana Kržanić-Tepavac i Svetislav Jovanov. Moderatorka će biti Milena Bogavac.

U debati će se govoriti o tome šta je to odgovorno pozorište i kako se ono prilagođava najmlađoj publici, kako se pišu komadi koji deci i mladima objašnjavaju društvo, bez ulepšavanja i bez dodvoravanja, da li je u pozorištu za decu i mlade važan socijalni angažman.

Skup će biti održan povodom Konkursa za najbolji regionalni dramski tekst za decu i mlade, a organizuju ga Asitej Srbija, Malo pozorište "Duško Radović" i Sterijino pozorje.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

U šest lokalnih samouprava USAID-ov projekat za mlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2011

NOVI SAD -..Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) danas je u Novom Sadu potpisala sporazum o saradnji sa šest lokalnih samouprava u Srbiji, u kojima će se sprovoditi Program za jačanje ekonomske sigurnosti...Memorandumi su danas potpisani sa predstavnicima Novog Sada, Apatina, Šapca,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.