Poznata svetska serija snima se u našem komšiluku VIDEO

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 14:22

Poznata svetska serija snima se u našem komšiluku VIDEO

Treća sezona britanske istorijske dramske serije Hotel Portofino snima se od juna do septembra na lokacijama u Lovranu, Opatiji, Klani, Rijeci, Istri i Zagrebu, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Rijeke.

Kao što je pomenuto, uspešna britanska serija Hotel Portofino, u režiji Adama Vimpenija i Džona Džonsa, snimaju se na području Kvarnera već tri godine.

Reč je o najvećem filmskom projektu na području Primorsko-goranske županije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Hrvatske, koji promoviše Kvarner na brojnim tržištima na kojima je planirano prikazivanje serije.

Gotovo svi članovi filmske ekipe su iz Hrvatske

Uz još nekoliko audiovizuelnih radova snimljenih na ovom području posljednjih godina, snimanje serije Hotel Portofino pozicionira Primorsko-goransku županiju među najatraktivnije lokacije u Hrvatskoj za strane i domaće filmske produkcije.

Narednih dana snimaće se u Državnom arhivu u Rijeci, Guvernerovoj palati, Trgu Riječke rezolucije, Trgu Grivica i drugim lokacijama.

Tanja Ladović Blažević iz Hrvatskog audiovizuelnog centra rekla je da projekat HAVC prate novčana sredstva i istakla doprinos hrvatskih filmskih radnika, te da ovaj projekat potvrđuje Rijeku i Kvarner kao odlične lokacije za snimanje.

U Hrvatskoj očekuju da će ove godine biti snimljeno najmanje 14 projekata, nekoliko u Primorsko-goranskoj županiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.