Poznata Renoarova sliku ukradena pred samu aukciju

Izvor: B92, 30.Nov.2018, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznata Renoarova sliku ukradena pred samu aukciju

Tri nepoznata muškarca navodno su ukrala sliku francuskog impresioniste Pjer-Ogista Renoara iz aukcijske kuće u Beču, saopštila je policija.

Lopovi su ušetali u aukcijsku kuću Doroteum u ponedeljak i skinuli sliku sa zida na drugom spratu, gde je bila izložena.

Zatim su izašli iz zgrade kroz tri izlaza i pobegli, navela je policija.

Policija je objavila snimke nepoznatih muškaraca i zatražila od građana da pomognu u nalaženju lopova.

Objava aukcijske kuće za prodaju Renoarove slike "Golfe, Mer, Falaises Vertes", procenjene na između 120.000 i 160.000 evra, sklonjena je sa veb-sajta Doroteuma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukradena najvrednija slika na aukciji u Beču!

Izvor: Svet plus, 30.Nov.2018

Prema saopštenju policije tri muškarca su ukrala sliku jednog od najpoznatijeg slikara impresionizma Pjera Ogista Renoara. Slika je ukradena neposredno pred aukciju...Naziv slike je "Zaliv, more, zelene stene", a njena vrednost je procenjena između 120.000 i 160.000 evra...Policija je objavila fotografije...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.