Poznat je kao jedan od najznačajnijih naučnika, a OVE MISLI Alberta Ajnštajna se i danas citiraju: Razlika između gluposti i genijalnosti je to što...

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2024, 20:13

Poznat je kao jedan od najznačajnijih naučnika, a OVE MISLI Alberta Ajnštajna se i danas citiraju: "Razlika između gluposti i genijalnosti je to što..."

Bivši muž Milene Marić je imao da kaže sledeće.
Jedan od najvećih fizičara i najznačajnijih naučnika u istoriji sveta Albert Ajnštajn, osim svojih naučnih dostignuća, ostavio nam je u amanet brojne mudrosti.
– Mašta je važnija od znanja.
– Najlepše što možemo doživeti je ono što je tajanstveno. To je temeljni osećaj koji stoji u zametku svake umetnosti i nauke…
– Razlika između gluposti i genijalnosti je to što genijalnost ima svoje granice.
– Kad čovek sedi jedan sat sa lepom devojkom, to vam se čini kao jedan minut. Ali neka sedi jedan minut na vrućoj peći – to je duže od jednog sata. To je relativnost.
– Ne možemo rešiti probleme...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.