Povratak u budućnost: Svanuo je 21. oktobar 2015.

Izvor: B92, 21.Okt.2015, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak u budućnost: Svanuo je 21. oktobar 2015.

Pre 30 godina Marti Makflaj je iz 1985. otputovao u budućnost. Tačan datum njegovog dolaska u budućnost isti je onaj koji danas piše u vašem kalendaru – 21.oktobar 2015.

Reditelj Robert Zemekis je u drugoj polovini osamdesetih snimio sada već kultnu trilogiju „Povratak u budućnost“. U drugom delu filma glavni junak Marti Makflaj dolazi iz 1985. (godine kada je prikazan film) u 30 godina daleku budućnost. Tačan datum njegove posete budućnosti je današnji, 21. oktobar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2015.

Trilogija „Povratak u budućnost“ spada među komercijalno najuspešnije komedije svih vremena. Budžet za sva tri filma zajedno iznosio je oko 100 miliona, a zaradili su oko 850 miliona dolara.

Glavne uloge u filmu tumačili su Majkl Džej Foks i Kristofer Lojd. Nakon ove trilogije njih dvojica više nikada nisu glumili u tako velikim blokbasterima. Majkl Džej Foks je oboleo od Parkinsonove bolesti i staje ispred kamere samo kada mu zdravstveno stanje to dozvoli, dok se Lojd mahom posvetio serijama, TV filmovima i sihnronizaciji crtaća.

Njih dvojica su povodom današnjeg dana nedavno razgovarali o filmovima koji predviđaju budućnost.

Iako je ova komedija s vremenom postala kultna, a mnoge generacije popularnu kulturu iz pretposlednje decenije prošlog veka vezuju upravo za avanture Martija i dr Brauna, Zemekis je pre nekoliko meseci izjavio „kako će se rimejk ovog filma snimiti samo preko njega mrtvog“.

Povodom 21. oktobra, juče je austrijsko ministarstvo saobraćaja dalo zeleno svetlo za korišćenje letećih skejtborda. Iako oni još ne postoje, bar ne u masovnoj prodaji.

Ove godine se obeležavaju i tri decenije od prvog dela ovog filma. Imajući u vidu to, kao i današnji dan, ovo je odlična prilika da se podsetimo kako su Zemekis i scenarista Bob Gejl zamišljali ovu godinu. Neke stvari su pogodili, neke su promašili. Sa kakvom preciznošću su u današnje vreme smestili leteće skejtborde, faks -ašine i patike koje se same vezuju, možete pogledati u videu ispod.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pogledajte šta je Marty zatekao 21. oktobra 2015. [VIDEO]

Izvor: Economy.rs, 22.Okt.2015, 01:02

Pre 26 godina, Marty McFly je iz 1989. otputovao u budućnost. Tačan datum njegovog dolaska u budućnost isti je onaj koji danas piše u vašem kalendaru – 21. oktobar 2015.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.