Povratak Ubica: Ovo na našoj televiziji nikada niste videli

Izvor: BKTV News, 05.Dec.2017, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak "Ubica": Ovo na našoj televiziji nikada niste videli

Kada je tokom prošle godine emitovana prva sezona serije “Ubice moga oca” ulice su bile prazne.

Još od devedesetih godina kada su malim ekranima vladale porodične serije Siniše Pavića nije se dogodilo da serijski program domaće proizvodnje do te mere angažuje publiku. Doslovno, svih generacija.

Već od prve epizode bilo je jasno da su "Ubice moga oca" nešto drugo. Nešto što se razlikuje i mnogo više podseća na stranu nego na ovdašnju produkciju. Pred >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << početak emitovanja druge sezone koji je zakazan za 18. decembar ponovo se postavlja isto pitanje - Koji je to presudni kvalitet "Ubica"? Šta je to što ih razlikuje.

Glumački bard Tihomir Stanić koji igra značajnu ulogu u ovoj seriji objasnio je to gromko, kratko i veoma nadahnuto: ”Od druge sezone očekujem da održi pažnju i interesovanje publike zbog koje ću morati da se maskiran krećem gradom da bih izbegavao odgovore na pitanje "ko je ubica" i to je ono što ovu seriju izdvaja od drugih".

Glavni producent serije Uglješa Jokić smatra da ovdašnja publika koja je još od sedamdesetih godina prošlog veka veoma privržena domaćem serijskom programu, što je velika istina, nije imala priliku da gleda pravu krimi seriju urađenu u srpskoj produkciji: "Na nama je da standarde postavljene u prvoj sezoni podignemo na viši nivo jer to je ono što publika očekuje od nas. Stvar je važno pre svega žanrovski postaviti. Mi nikada nismo imali pravu krimi seriju snimljenu u domaćoj produkciji. Poslednje što pamtimo je "Policajac sa Petlovog brda", ali složićemo se da to baš i nije žanr o kojem govorimo. Ugledali smo se na svetsku produkciju i sam izgled, montaža, režija čine "Ubice" događajem u ovdašnjim okvirima".

U glavnoj ulozi je Vuk Kostić, a u prvoj sezoni se pojavilo više od sto glumaca različitih generacija. Ove sezone su se, inače, izuzetno jakom kastingu pridružili Anica Dobra, Sergej Trifunović i mnogi drugi.

Mlada glumica Ivana Dudić čiji lik se izuzetno razvija u drugoj sezoni ima svoje utiske: "Moja uloga iz prve sezone serije je bila mala, ali se u ovoj sezoni nadograđuje. Lik koji igram pokazuje neke nove osobine i emocije, a samim tim je i veći izazov za mene kao izvođača. Reditelj Gaga Antonijević i scenaristkinja Nataša Drakulić su mi ovim "razrađivanjem" lika ukazali poverenje, ali i dali veću odgovornost. Uostalom, da ne otkrivam mnogo - videćete! Serija je drugačija od svih serija koje su do sada rađene kod nas, po tematici, a i po dinamici zbog čega je publika toliko i voli. Srećna sam što sam i ja deo te ekipe i projekta, ali što se glumačkog postupka tiče, on je uvek isti, trazi fokus i koncentraciju".



Start sezone zakazan je za 18. decembar na TOP kanalu, svojevrsnom srpskom Netflixu, a nestrpljenje fanova sa svakom novom informacijom o nastavku konstantno raste.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.