Poteškoće zbog zaposlenih koje država neće da plaća

Izvor: Press, 12.Nov.2012, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poteškoće zbog zaposlenih koje država neće da plaća

Direktor zavoda za stomatologiju Ranko Golijanin izjavio je danas da zavod zbog obaveze da isplaćuje plate za 31 zaposlenog čije zarade ne pokriva država, ima problem plaćanja stomatološkog materijala za rad.

Golijan je agenciji Beta rekao da se dobavljačima stomatološkog materijala duguje preko šest miliona dinara.

On je dodao da zbog problema u kojima je zavod pacijenti za sada ne trpe, mada se pružanje stomatoloških usluga zakazuje na nešto duži period >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nego ranije.

"Plaćanje iz državne kase nije priznato za 31 zaposlenog, pa je menadžment naše ustanove doneo odluku da iz sopstvenih izvora namirujemo njihove plate u iznosu od oko 2 miliona dinara mesečno", rekao je Golijanin.

On je dodao da se sredstva prioritetno obezbeduju za zarade 30 tak radnika među kojima je sedam stomatologa, ali "na uštrb nabavke stomatološkog materijala".

"Cene stomatološkog materijala su nekoliko puta povećane od početka godine i sada imamo problem sa plaćanjem, ali se nekako još uvek snalazimo zahvaljujući poverenju dobavljača", rekao je Golijanin.

On je objasnio da je stanje "jako teško" ali da problemi nisu nastali zbog nerada zaposlenih već zbog nerazumevanja Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvene zaštite koji su se "odrekli oko 30 zaposlenih u Zavodu".

Prema rečima Golijanina, sličan problem imaju i druge stomatološke ustanove u Srbiji zbog čega Ministarstvo zdravlja treba da hitno ponudi rešenje.

Tokom jednog meseca kragujevački Zavod za stomatologiju primi od 5.000 do 6.000 pacijenata.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović je prilikom nedavne posete Kragujevcu izjavila novinarima da je nasledila velike probleme stomatologije u Srbiji i da je izabrala savetnika koji će da sačini informaciju o objektivnom stanju i standardima u toj oblasti zdravstvene zaštite.

Ona je navela da se očigledno radi i o ustanovama koje moraju da u novim okolnostima da se transformišu i da postoje standardi na koliko osiguranika, a ne stanovnika, postoji stomatolog.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kragujevac plaća zubare, ali duguje za materijal

Izvor: Kurir, 12.Nov.2012

KRAGUJEVAC - Direktor Zavoda za stomatologiju Ranko Golijanin izjavio je danas da zavod zbog obaveze da isplaćuje plate za 31 zaposlenog čije zarade ne pokriva država, ima problem plaćanja stomatološkog materijala za rad...Golijan je rekao da se dobavljačima stomatološkog materijala duguje preko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.