Postmoderne priče u Nišu: Izložba dela profesora iz Sofije

Izvor: Blic, 11.Jun.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postmoderne priče u Nišu: Izložba dela profesora iz Sofije

Izložba dela “Postmoderne priče” profesora i doktoranada Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta “Sveti Kliment Ohridski” iz Sofije biće otvorena u dva izložbena prostora večeras u Nišu

Najpre će u izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u 17 časova bitio održan performans i otvoreni deo izložbe, a sat i po kasnije dela bugarskih profesora i doktoranata biće izložena i u Univerzitetskoj biblioteci “ Nikola Tesla”.

- Radovi otkrivaju promene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje se dešavaju u svesti „postmodernog čoveka“ percepcijom tradicionalnih postupaka, vrednosti, verovanja, shvatanja. Svaki umetnik je stvorio rad baziran na ovom konceptu, u kojem interpretira tradicionalne priče i mitove u kontekstu savremenog života - navode organizatori.

Izložba se organizuje se u sklopu obeležavanja jubileja - 50 godina Univerziteta u Nišu.

Sofijski fakultet umetnosti i Niški univerzitet godinama odlično sarađuju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.