Poslednje poruke Eti Džejms

Izvor: B92, 22.Jan.2012, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednje poruke Eti Džejms

Pevačice Areta Frenklin i Bijonse samo su neke od muzičkih zvezda koje su odale počast slavnoj pevačici Eti Džejms, koja je preminula 20. januara u Kaliforniji.

"Ovo je veliki gubitak. Eta Džejms je bila jedna od najvećih pevačica našeg vremena. Toliko sam srećna što sam imala priliku da upoznam takvu kraljicu. Njen doprinos muzici je večan”, objavila je na svom sajtu Bijonse. Upravo je ona 2008. godine glumila Etu Džejms u filmu "Kadilak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rikords”.

"Glumeći Etu naučila sam mnogo o sebi, i pevanje njene muzike inspirisalo me je da postanem još veći umetnik. Kada ona bez ikakvog napora otvori usta možete čuti njejn bol i trijumf. Njen duboko emotivni način iznošenja pesme pričao je njenu priču bez ulepšavanja”, kazala je Bijonse.

Pevačica Areta Frenklin izjavila je da je Džejms bila jedna od najvećih soul pevačica našeg vremena. "Obožavala sam pesme 'Pushover’ i 'At Last’, zapravo sve što je ona snimila. Kada Eta peva, to se zaista čuje!”

Preko svog tviter naloga lepe reči o preminuloj pevačica kazala je i Pink: "Tvoj glas i tvoja snaga inspirisali su mene a i mnoge. Drago mi je što, kroz pesme, ovakvi ljudi mogu živeti zauvek.”

Počast pevačici putem tvitera odali su i Em-Si Hamer, producent Pol Epvort, članovi bendova "Kings of Leon” i "Motley Crue”, kao i njen sin Donto Džejms, koji je bio uz nju u poslednjim trenucima. "Zasigurno, svet je danas izgubio legendu. Veoma sam ponosan na nju i veoma sam joj zahvalan”, kazao je on.

Pevačica Eta Džejms preminula je nakon duge borbe protiv leukemije, samo pet dana pre svog sedamdeset četvrtog rođenda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.