Izvor: Blic, 01.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica bistrih misli

Porodica bistrih misli

Poetski protest za spas 'Porodice bistrih potoka', održan juče na trgu ispred Kulturnog centra Beograda, poslednji je pokušaj da se očuva ova, kako je pisalo na jednom transparentu, 'porodica bistrih misli'. Protest 'usmeren protiv nehumanog profita i korupcije javno su podržali Vladeta Jerotić, pesnici Ljubivoje Ršumović, Raša Popov, direktor Muzeja savremene umetnosti Branka Anđelković, glumac Ljubivoje Tadić, Jovan Ćirilov, Nela Antonović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nikola Aleksić i drugi. Mnogi javni i kulturni radnici (Rada Đuričin, Ružica Sokić...) poslali su pismenu podršku Božidaru Mandiću i njegovoj porodici smeštenoj u podnožju planine Rudnik. Austrijsko preduzeće za eksploataciju građevinskog kamena, firma 'Asamer', počelo je radove na reaktiviranju kamenoloma . Na taj način ova komuna je životno ugrožena: već je iskrčena velika površina šume, delimično je zatrpana planinska rečica, svakog časa građevinske mašine mogu banuti u njihovo dvorište, dok seljani iz okoline prete da će uskoro nasrnuti na članove porodice vilama.

Na jučerašnjem protestu aklamacijom je prihvaćeno pismo upućeno gradonačelniku Gornjeg Milanovca u kome se traži obustavljanje radova i sprečavanje pretnji. Ž. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.