Izvor: Glas javnosti, 29.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo se igra „Tvrđava Evropa“

BEOGRAD - Predstave „KNKNPNKN“ i „Tvrđava Evropa“, zbog velikog interesovanja publike, biće dodatno izvedene u okviru ovogodišnjeg letnjeg festivala „Belef“. Drama „Tvrđava Evropa“ biće odigrana večeras od 21 čas u prolazu između Terazija i Balkanske ulice, a predstava „KNKNPNKN“ 31. jula i 2. avgusta u šancu kod Leopoldove kapije na Kalemegdanu, takođe od 21. čas.

Predstava „KNKNPNKN“ zasnovana na knjizi „Leksikon Ju-mitologije“, čiji su autori >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Iris Andrić, Đorđe Matić i Vladimir Arsenijević, pokušava da na ironičan način, shodno protoku vremena, odgovori na pitanje šta je ostalo od mitologije jedne zemlje.  Reditelj je Ninoslav Šćepanović, a uloge tumače Milorad Kapor, Milovan Filipović, Ninoslav Đorđević, Suzana Vuković i Jelena Đukić.

Drama Igora Marojevića „Tvrđava Evropa“, u režiji Predraga Štrpca, koja je premijerno izvedena 20. jula, govori o šestoro mladih ljudi različitih nacionalnosti koji dele stan u Barseloni.

- „Tvrđava Evropa“ je priča o šest mladih zveri zatvorenih u tela svojih vlasnika koje urliču kroz rešetke civilizacije vapeći za ljubavlju. „Tvrđava Evropa“ nije Evropa, već svako od nas; male tvrđave, opasane sa hiljadu zidova, nespremne da ih odbacimo, a željne da preko njih preskočimo i udahnemo ljubav... I, osetimo se živim - kaže reditelj Predrag Štrbac, koji je uloge poverio Danijelu Siču, Mileni Đorđević, Tanji Pjevac, Jeleni Petrović, Milošu Vlalukinu i Nemanji Oliveriću.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.