Ponovo dolazi Roni Sajz

Izvor: SEEcult.org, 27.Okt.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo dolazi Roni Sajz

Ljubitelji dram’n’bejs zvuka imaju priliku da ponovo prisustvuju nastupu jedne od najvećih zvezde tog žanra, Ronija Sajza (Size), koji će 21. novembra gostovati u Magacin Depou u Beogradu, na događaju posvećenom 15-godišnjici rada DJ asocijacije Codex.

Prvih 200 ulaznica za taj događaj u prodaji je već od 27. oktobra, po ceni od 600 dinara.

Uz Ronija Sajza, u Magacin Depou nastupiće i MC Jangmen (Youngman), a domaću podršku činiće Codex, Rahmanee, Necone, Cooby >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Selecta, uz B2B set Senzzora i Bohemiana.

Roni Sajz je počeo da se bavi muzikom još kao 16-godišnjak, kada je izbačen iz škole, što je pokušao da nadomesti posećivanjem prvih haus žurki u rodnom Bristolu. Uskoro je kupio sempler i napravio sopstveni studio kod kuće. Poznanstvo sa DJ Krastom (Krust) ranih 90-ih godina bilo je sudbonosno za obojicu muzičara. Kroz njihovo druženje i saradnju nastale su etikete “Full Cycle” i “Talkin’ Loud”, koje su Roniju donele zamah i priznanje na muzičkoj sceni i napravile pravi uvod u LP “New Forms” kojim je Roni Size & Reprazent krenuo u osvajanje svetske scene.

Do 1999. godine i drugog projekta “In The Mode”, Roni Sajz je već bio dobro povezan u muzičkoj industriji, pa se na tom izdanju našlo nekoliko numera na kojima su gostovali Method Man i Rage Against The Machine.

Prvi pravi solo album “Touching Down” objavio je 2002. godine, a izdanje je i do danas ostalo jedno od najprodavanijih, kada je nezavisni d’n’b žanr u pitanju.

Sledi izdanje “Return To The V” iz 2005. godine, a tri godine kasnije i deluks verzija višestruko nagrađivanog albuma “New Forms”, objavljena za izdavačku kuću Universal.

Ulaznice za nastup u Magacin Depou mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i onlajn na eventim.rs i gigstix.com

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Depo: Roni Size, 21. novembra

Izvor: DANuBeogradu.rs, 27.Okt.2014

Legenda drum’n’bass zvuka, Roni Size, gostovaće u magacinu Depo (Travnička 3) 21. novembra povodom petnaestogodišnjice rada DJ asocijacije Codex. Prvih 200 ulaznica za ovaj događaj u prodaji je po ceni od 600 dinara. Posle ove promocije ulaznice će poskupeti, a .. Više.. The post Depo: Roni...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.