Poljska književna avangarda

Izvor: Danas, 11.Jan.2012, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska književna avangarda

Poljskoj književnoj avangardi, koja je u Srbiji do sad bila malo poznata, nastaloj u periodu od 1917. do 1939. godine, Službeni glasnik u kolekciji „Avangarda“, prvi put posvećuje obimne i bogato dokumentovane knjige polonistkinje Biserke Rajčić, koje su plod njenih višedecenijskih istraživanja ovog segmenta poljske književnosti dvadesetog veka, rečeno je na konferenciji za novinare.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Poljska književna avangarda

Izvor: Politika, 12.Jan.2012, 12:16

Monografiju priredila Biserka Rajčić, a objavio „Službeni glasnik”..U Klubu knjižari galeriji „Glasnik”, predstavljena je knjiga: „Poljska književna avangarda 1917–1939” (Programi i manifesti), koju je priredila Biserka Rajčić. O ovom kapitalnom delu, na više od petsto strana, govorili...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.