Izvor: Blic, 09.Dec.2016, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pol Verhuven predsednik žirija 67. Berlinskog festivala

Holandski reditelj Pol Verhuven, poznat po filmovima "Robokap" i "Niske strasti", predsedavaće žirijem 67. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu od 9. do 19. februara 2017, saopštili su organizatori.

Direktor Berlinala Diter Koslik saopštio je da je Verhuven (78) radio filmove različitih žanrova i da paleta njegovog rada oslikava kreativnost i raznovrsnost, kao i želju za eksperimentom.

Verhuven je karijeru počeo u Holandiji osamdesetih a zatim je dve decenije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snimao u Holivudu. U Holandiju se vratio da bi snimio film "Crna knjiga" (2006) o nacističkoj okupaciji, posle čega se posvetio pisanju. Režiji se vratio ove godine trilerom nemačko-francuske produkcije "Elle" sa Izabel Iper u ulozi žrtve silovanja koja se zaljubljuje u svog napasnika.

Zlatni medved 67. Berlinala biće uručen 18. februara. Poslednji laureat je italijanski reditelj Đanfranko Rozi koji je prestižnu nagradu dobio za dokumentarac "Požar na moru" o migrantima na Lampeduzi.

Žirijem 66. izdanja festivala predsedavala je američka glumica Meril Strip.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.