Izvor: Arte, 06.Mar.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poigravanje kulturom?

Utorak 7. mart, 18h. KC Grad, Braće Krsmanović 4. Poigravanja kulturom? Odnosi kulture, društva i politike u savremenoj Srbiji.

Kako možemo posmatrati kulturu u savremenom društvu Srbije? Zašto je i na koji način kultura potentno polje i sredstvo društvenih distinkcija, borbi i odnosa moći? Kakvu ulogu u modelovanju društva pretpostavljaju akteri kultune scene u Srbiji ? Kakvi odnosi političkih elita, kulturnih elita i građana se mogu iščitavati kroz poigravanja kulturom? >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << Kako na te igre, strategije i borbe utiče geopolitička pozicija društva Srbije?

Kreativno mentorstvo i Kulturni centar "Grad" pozivaju vas u okviru tribine POIGRAVANJA KULTUROM? učestvujete u diskusiji o poziciji i ulozi kulture u društvenim transformacijama u savremenoj Srbiji. Tribinom POIGRAVANJA KULTUROM? želimo da stvorimo prostor za ‘igranja’ pojmom kulture u društvu Srbije iz ugla različitih disciplina, teorijskih i društvenih pozicija, ali i za tumačenja društvenih i političkih 'igara' kulturom, u kojima kultura može biti prostor, sredstvo, predmet ili subjekat igre.

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

POIGRAVANJA KULTUROM O odnosima kulture, društva i politike u KC "Grad"

Izvor: Blic, 06.Mar.2017

Kreativno mentorstvo zajedno sa Kulturnim centrom "Grad" organizuje u utorak, 7. marta od 18 časova tribinu pod nazivom "Poigravanja kulturom? Odnosi kulture, društva i politike u savremenoj Srbiji"...Na tribini će govoriti dr Ivana Spasić, sociolog i dr Branislav Dimitrijević, istoričar i teoretičar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.