Podrška Đavoljoj Varoši iz dijaspore

Izvor: Blic, Tanjug, 28.Jun.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška Đavoljoj Varoši iz dijaspore

Ministarstvo za dijasporu saopštilo je da je pozvalo predstavnike medija u dijaspori da glasaju za prirodni fenomen - Đavolju Varoš, u okviru svetskog takmičenja za sedam svetskih čuda prirode.



Poziv je upućen tokom posete učesnika Vidovdanskih dana dijaspore i Srba u okruženju, a u okviru centralne manifestacije održan je i skup „Mediji u dijaspori, mediji za dijasporu”.

Đavolju varoš posetili su brojni predstavnici medija iz SAD, Kanade, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Australije, Austrija, Švajcarske, Švedske, Slovenija, Rumunija, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Crne Gore, Nemačke, Rusije, Ukrajine sa četiri kontinenta.

Predstavnici medija iz dijaspore, tokom dvodnevnog boravka u Prolom Banji i poseti Đavoljoj varoši pokazali su spremnost da u zemljama u kojima žive, sunarodnicima prenesu utiske, podstaknu ih da glasaju, i na taj način doprinesu promociji Srbije u svetu, navedeno je u saopštenju.

U radnom delu konferencije govorilo se o podršci države Srbije i poboljšanju profesionalnog statusa i boljeg funkcionisanja medija u dijaspori i kvalitetnije saradnje sa maticom.

Glasanje za fenomen koji čine 202 zemljane figure različitih oblika i dimenzija, visine od dva do 15 metara i rezultat su specifičnog erozivnog procesa, odvija se preko sajta www.djavoljavaros.com.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška Đavoljoj Varoši iz dijasopre

Izvor: 24sata, 28.Jun.2009

Poziv je upućen tokom posete učesnika Vidovdanskih dana dijaspore i Srba u okruženju, a u okviru centralne manifestacije održan je i skup „Mediji u dijaspori, mediji za dijasporu”.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.