Počinju probe za komad Jedan Pikaso u Ateljeu 212

Izvor: B92, 02.Jun.2020, 09:07

Počinju probe za komad "Jedan Pikaso" u Ateljeu 212

U Ateljeu 212 počinju probe nove predstave “Jedan Pikaso" u režiji Erola Kadića, na sceni “Petar Kralj”, saopštili su iz tog pozorišta.

Kako objašnjavaju, drama savremenog američkog dramskog pisca Džefrija Hačera, smeštena je u okupirani Pariz 1941. godine, a baratajući poznatim biografskim podacima iz Pikasovog života kao i stvarnim događajima iz perioda II svetskog rata, Hačer otvara prostor za uzbudljivu spekulaciju.

“Postavlja se pitanje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi izgledao mogući susret poznatog umetnika, za koga znamo da je period okupacije proveo u Parizu, i predstavnika nacističkog režima, u ovoj drami vrlo privlačne i obrazovane Gospođice Fišer. Komad se, istražujući Pikasov život i umetnost, bavi položajem umetnika u teškim vremenima, odnosom umetnosti i rata, stvaranjem i cenzurom”, poručuju autori komada.

Pikasa će igrati Tihomir Stanić, a Gospođicu Fišer Sofija Juričan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.