Počinje snimanje domaćeg filma Trag divljači u Nišu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2021, 15:37

Počinje snimanje domaćeg filma "Trag divljači" u Nišu

Novi domaći film "Trag divljači" prema prozi čuvenog reditelja i književnika Živojina Pavlovića, a u režiji njegovog sina Nenada Pavlovića danas je predstavljen sa delom glumačke i autorske ekipe u Gradskoj kući u Nišu.

Nakon višemesečnih priprema, u Nišu će prva klapa novog filma pasti u ponedeljak 1. marta u produkciji kuće "Režim" Miloša Avramovića.

U glumačkoj postavi su Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Radivoje Raša Bukvić, Uliks Fehmiu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Milena Pavlović, Srđan Žika Todorović...

Scenario potpisuje Nenad Pavlović u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a reč je o adaptaciji proze Živojina Žike Pavlovića.

Film priča o perspektivnom novinaru koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji, krajem "70-ih godina. Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini.

Film se realizuje uz podršku Ministarstva kulture, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa.

Snimanje će trajati šest nedelja na autentičnim lokacijama u Knjaževcu, Nišu, Zaječaru i Beogradu.

"Rad na projektu sam započeo pre niza godina želeći da snimim film koji bi povratio Žikino ime iz zaborava, u kombinaciji sa davanjem omaža filmskom pravcu iz "60-ih kojem je Žika pripadao - Crnom talasu, kao i davanjem omaža filmskom žanru - Film noaru", objasnio je sin velikog reditelja.

Jedan od glavnih producenata je kompanija Telekom Srbija, koja u poslednje vreme stoji iza veoma uspešnih pre svega TV serija, ali i filmova, a Vladimir Lučić u ime kompanije kaže da im je ideja da program koji se proizvodi u Srbiji dođe i do inostrane publike i da se time domaća kinematografija vrati na staze stare slave.

Producent filma Miloš Avramović zahvalio je svima koji su prepoznali koliko je ovo važan projekat, da umetnici I njihova dela nikako ne padnu u zaborav.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je navela da Niš nudi zaista ogromne mogućnosti za realizaciju kapitalnih projekata sedme umetnosti i dodala da bi trebalo da filmski producenti izađu malo iz Beograda i sve češće snimaju u Nišu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počinje snimanja filma “Trag divljači”, omaž “Crnom talasu”

Izvor: Danas, 25.Feb.2021

Početkom marta počinje snimanje filma "Trag divljači", čiji je scenario rađen na osnovu književnih likova Živojina Žike Pavlovića, jednog od najpoznatijih filmskih autora i predvodnika "Crnog talasa", najavljeno je danas na konferenciji za medije u Gradskoj kući u Nišu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.