Počinje Radost Evrope, stižu deca iz Kine i jedan stari gost

Izvor: N1 televizija, 01.Okt.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Radost Evrope, stižu deca iz Kine i jedan stari gost

Manifestacija Radost Evrope održaće se po 47. put u Beogradu od drugog do petog oktobra, a beogradske porodice ugostiće decu iz 18 zemalja, među kojima su i mališani iz Kine. Tema ovogodišnjeg druženja biće "Tesla - čista energija".

Urednica Radosti Evrope, Ivana Tabori Obradović, podsetila je kako je ova manifestacija nastala davne 1969. godine zahvaljujući legendarnoj Donki Špiček.

"Redakcija Doma pionira, koja je radila 'Susreti četvrtkom', organizovala >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je program koji je ugostio decu iz Švedske koja su prespavala kod domaćina - dece iz Beograda. Redakcija je uvidela da je to lep princip da deca upoznaju kulturu zemlje u kojoj borave, pa su sledeće godine napravili manifestaciju koja okuplja decu Evrope", rekla je u Novom danu Tabori Obradović.

Ona kaže da nepoznavanje jezika nije prepreka za decu da uspostave komunikaciju, što pokazuju i suze i zagrljaji posle petodnevnog druženja. Koliko je intenzivno i kakve veze stvaraju ova druženja pokazuje i primer gospodina Kristijana iz Norveške koji je pre 40 godina bio učesnik Radosti Evrope u Beogradu.

On je pisao Dečjem kulturnom centru, tražeći da mu pomognu da pronađe svog domaćina Sašu Andrića. Uz pismo je poslao i stari isečak iz jednih norveških novina u kojem je fotografija dva dečaka koji se upoznaju u Beogradu. Dečji kulturni centar uspeo je da pronađe Andrića, koji sada živi u SAD, a stari drugari su se sreli negde "na pola puta".

Ovaj Norvežanin vraća se u Beograd posle 40 godina i biće specijalni gost ovogodišnje Radosti Evrope.

Jedan od najzanimljivijih događaja ove manifestacije je karneval koji će početi sutra u 12 sati na Trgu Republike u Beogradu, a povorka će se kretati do Kalemegdana, gde se nalazi bina na kojoj će mališani izvoditi svoj program. U planu je i da puste 47 belih golubova.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Radost Evrope po 47. put u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 01.Okt.2016

Manifestacija Radost Evrope održaće se po 47. put u Beogradu od drugog do petog oktobra, a beogradske porodice ugostiće decu iz 18 zemalja, među kojima su i mališani iz Kine. Tema ovogodišnjeg druženja biće "Tesla - čista energija"...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.