Počinje Novi Tvrđava teatar u Čortanovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Novi Tvrđava teatar u Čortanovcima

U Vili Stanković u Čortanovcima večeras, u 21 sat, je svečano otvaranje 6. Novog Tvrđava teatra, posebnog i jedinstvenog ambijentalnog pozorišnog festivala. Prva predstava festivalskog programa je "San o Mileni" Udruženja umetnika "Artista".

Publiku očekuju, najavili su organizatori, raznovrsne predstave narodnih pozorišta, ali i ad hok ansambala, kao i predstave iz inostranstva.

Tvrđava teatar za prethodnih šest godina postao je veoma popularan festival, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se može videti i po broju prijavljenih predstava, od kojih je selektor i umetnički direktor Festivala Vida Ognjenović izabrala ukupno šest.

Sve će biti izvedene na otvorenom, odnosno u Vili "Stanković" u Čortanovcima, dok će jedino predstava Paola Mađelija "Kavkaski krug Kredom", biti izvedena na sceni "Jovan Đorđević", u Srpskom narodnom pozorištu, jer nije mogla biti adaptirana za otvoreni prostor.

Festival će, u Vili "Stanković", u Čortanovcima, otvoriti predstava "San o Mileni", rediteljke Jelene Bogavac, a u produkciji Udruženja umetnika "Artista" iz Požarevca. Na programu 5. jula je predstava "Opsada Venecije", reditelja Mikele Modesto Kazarin, pozorište iz Rumunije.

Predstava "Kavkaski krug Kredom" na programu je 6. juna, a "Ventilator", u koprodukciji Gledališta Koper i Novosadskog pozorišta, na programu je 7. jula. "Žene iz Troje", reditelja Nebojše Bradića, inspirisana Euripidom, u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine i zaječarskog pozorišta "Zoran Radmilović", publika može pogledati 8. jula, dok je 9. jula na programu predstava "Ženidba i udadba", predstava u čast nagrađenih, a koju izvode studenti druge godine Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda.

Festival je, osim Grada Novog Sada i ministarstva kulture, podržala i Pokrajinska Vlada sa deset miliona dinara, rekli su organizatori.

Žiri ovogodišnjeg festivala čine pozorišna kritičarka Darinka Nikolić, glumac Radoje Čušić i rediteljka Olivera Đorđević.

Karte za festival posetioci mogu kupiti preko Gigstiksa, a pojedinačna karta košta 700, a komplet 3.500 dinara.

Obezbeđen je prevoz do vile u Čortanovcima, koji iz Novog Sada kreće u 20 sati, sa stajališta kod SNP-a, a iz Beograda u 19 sati, ispred Pete beogradske gimnazije. Povratak je pola sata po završetku predstave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvoren 6. Novi Tvrđava teatar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2019, 12:00

U Vili Stanković u Čortanovcima otvoren je 6. Novi Tvrđava teatar! Drugačije nego očekivano, predstava je zbog iznenadne i neočekivane promene vremena izvedena unutar Vile Stanković, kao potvrda prilagodljivosti teatra datim okolnostima. Festival je svojim govorom otvorio glumac Igor Đorđević,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.