Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2009, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Grad teatar u Budvi

BUDVA - Bez obzira na sve probleme, Budva će i ovog puta okupiti eminentne umetnike i stvaraoce iz zemlje i regiona u pokušaju dokazivanja da je kulturni život nezaobilazan deo njene turističke ponude, rekao je v. d. direktora Grad teatra Merin Smailagić, najavljujući 23. festival Grad teatar, koji će trajati do 20. avgusta.

U dramskom programu biće realizovane dve koprodukcije. Reč je o predstavi „Rasprava“ po tekstu Pjera Marivoa, u režiji Aleksandra Darijea, koju Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << teatar radi sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem iz Beograda, i o predstavi „Otelo“ po istoimenom Šekspirovom tekstu u režiji Veljka Mićunovića, u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada i Mes festivalom iz Sarajeva, kazao je Smailagić.

On je istakao da su se potrudili da iz regiona ljubitelji teatra vide najuspešnija ostvarenja prošlogodišnje sezone.

Likovni program će se odvijati u crkvi Santa Marija u starom budvanskom gradu, gde od sutra izlaže Dragan Mijač Brile iz Buljarica, a naziv izložbe je „Hljeb i vino“.

Samostalnom izložbom predstaviće se i nikšićki slikar Miomir Vemić, kao i Tijana Fišić iz Beograda.

U okviru književnog programa na Trgu pjesnika u Budvi gostovaće španski pesnik Rafael Arguljol, dobitnik ovogodišnje NIN-ove nagrade za roman Vladimir Pištalo, kao i Predrag Crnković, Dragan Radulović, Dušan Đurović i drugi. Smailagić je kazao da će ovogodišnji festival koštati oko milion evra, što znači da će od prošlogodišnjeg biti jeftiniji za 30 odsto.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.