Početak rekonstrukcije MP Duško Radović na 62. rođendan

Izvor: Studio B, 20.Okt.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak rekonstrukcije MP "Duško Radović" na 62. rođendan

Premijerom predstave "Čudne ljubavi" po tekstu Maje Pelević i u režiji Đurđe Tešić, Malo pozorište "Duško Radović" u nedelju, 23. oktobra, obeležava svoj 62. rođendan.

Tog dana simboličnim zaključavanjem ulaza biće obeležen i početak dugoočekivane rekonstrukcije matične zgrade u Aberdarevoj.

"Radović" se od sledeće nedelje privremeno preseljava u adaptirani prostor bioskopa "Jugoslavija" na Novom Beogradu gde će uskoro i izvoditi predstave.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />Predstava "Čudne ljubavi", nastala po motivima Ezopovih basni, svojevrsan je mjuzikl za decu uzrasta od pet godina.

- U pitanju je vrsta angažovanog pozorišta, a kao i svaka basna, predstava ima priču i naravoučenije, ali i razvija likove koji se u međusobnom odnosu menjaju, prihvataju dobre osobine i pokazuju kako je ljubav pokretač stvari - navodi Đurđa Tešić.

Muziku potpisuje Aleksandra Đorđević, a u predstavi igraju Jovo Maksić, Damjan Kecojević, Miloš Samolov, Jelena Petrović, Vladislava Đorđević, Jelena Ilić i Sandra Rodić Janković.

Premijera je zakazana za Dan pozorišta, 23. oktobra, u 20 sati, a prva prepriza se igra 25. oktobra u 11 sati.

Na Dan pozorišta biće dodeljene i godišnje nagrade Malog pozorišta "Duško Radović" na osnovu odluke žirija koji čine Maja Pelević (predsednica), Donka Špiček i Miloš Samolov. Proslava 62. rođendana biće i u znaku obeležavanja početka radova na adaptaciji zgrade u Aberdarevoj.

- "Radović" počinje od sledeće nedelje da se preseljava u adaptiran prostor nekadašnjeg bioskopa "Jugoslavija" gde će igrati predstave dok traju radovi u matičnoj kući. Do kraja meseca igraćemo u Aberdarevoj neke predstave sa repertoara zbog vrtića, a biće potrebno najviše oko mesec dana da počnemo na novoj sceni jer se čeka i dopremanje opreme bez koje ne možemo da radimo - kaže Anja Suša, upravnica pozorišta.

Prema rečima sekretara za kulturu Ivane Avžner, za rekonstrukciju i nadogradnju pozorišta u Aberdarevoj obezbeđeno je iz gradskog budžeta za ovu godinu oko 255 miliona dinara, a plan je da se u narednoj godini iz budžeta izdvoji oko 170 miliona dinara za novu scensku opremu.

Rok za završetak radova je 18 meseci od dana početka, a vrednost ukupnih radova iznosi oko 750 miliona dinara.

Privremeno preseljenje "Radovića" u adaptiran bioskop "Jugoslavija", prema rečima člana Gradskog veća Vesne Marjanović, ne samo da je značajno jer Novi Beograd nije do sada imao sličnu pozorišnu scenu, već će time biti postavljeni i visoki standardi za buduće korisnike objekta.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.