Počeo filmski festival u Karlovim Varima

Izvor: Beta, 02.Jul.2011, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo filmski festival u Karlovim Varima

PRAG, 2. jula 2011. (Beta-AFP) - Projekcijom nove filmske adaptacije romana "Džejn Ejr" u režiji američkog sineaste Kerija Fukunage u petak uveče je otvoren 46. filmski festival u Karlovim Varima, u Češkoj.

U konkurenciji za glavnu nagradu festivala takmiči se 12 filmova, a pobednika će izabrati medjunarodni žiri na čijem je čelu madjarski režiser Ištvan Sabo. Britanska glumica Džudi Denč dobila je u petak uveče Kristalni globus - počasnu nagradu festivala koja joj je dodeljena za doprinos svetskoj kinematografiji.

Film "Put vetra" srpskog reditelja Saše Matijevića biće prikazan u okviru programa Forum nezavisnih, dok je ostvarenje makedonskog sineaste Vladimira Blaževskog "Pank nije mrtav" uvršteno u program Istok Zapada.

Publika će imati priliku da pogleda 180 dugometražnih filmova, od koji će trećina imati svetsku ili evropsku premijeru. Festival traje do 9. jula.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bregoviću i Džudi Denč priznanja u Karlovim Varima

Izvor: Blic, 02.Jul.2011

Projekcijom nove filmske adaptacije romana "Džejn Ejr" u režiji američkog sineaste Kerija Fukunage, u petak uveče je otvoren 46. filmski festival u Karlovim Varima, u Češkoj. ..U konkurenciji za glavnu nagradu festivala takmiči se 12 filmova, a pobednika će izabrati međunarodni žiri na čijem...

Nastavak na Blic...

Poklon jednoj dami

Izvor: Politika, 02.Jul.2011

Najnovija filmska verzija romana „Džejn Ejr”, dovela na festivalsko otvaranje legendarnu britansku glumicu Džudi Denč, kojoj je češki kolega uručio Kristalni globus za doprinos svetskoj kinematografiji. –Reč-dve sa predsednikom žirija Ištvanom Sabom..Karlove Vari –Tradicionalnim i uvek...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.