Počelo snimanje filma Trag divljači u Nišu

Izvor: B92, 22.Mar.2021, 12:46

Počelo snimanje filma "Trag divljači" u Nišu

Kao što je i najavljivano, snimanje filma “Trag divljači” krenulo je početkom marta, a počelo je i u Nišu, gde će ekipa provesti nešto manje od dva meseca na različitim lokacijama.

“Trag Divljači” je priča o perspektivnom novinaru koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji. Radnja se odvija 1979 godine, u izmišljenom gradu Vranovcu u Istočnoj Srbiji. Glavni likovi su Jugoslav, ambiciozni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kad brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica idu da istraže slučaj, iz različitih pobuda.

Reditelj filma je Nenad Pavlović, a scenario je rađen na osnovu književnih likova njegovog oca Živojina Žike Pavlovića, prenosi portal Naisus info.

Ekipa je snimala na Starom groblju i u Jelašničkoj klisuri, a proteklih dana snimanje je nastavljeno na Filozofskom fakultetu i gimanziji “Stevan Sremac”.

Reditelj Nenad Pavlović najavljuje i snimanje u Samar pećini, a umesto Bojaninih voda koja je bila u planu ali je snimanje tamo otkazano zbog snega. Pavlović kaže da će sada morati da potraži novu lokaciju u Sićevačkoj klisuri ili na Pločama. Osim Niša i okoline, dodaje da se film snima i u Zaječaru i Knjaževcu, a poslednje nedelje u Beogradu.

Glumačku ekipu predvodi jedan od najznačajnijih glumaca sa prostora bivše Jugoslavije Predrag Miki Manojlović , a osim njega uloge tumače Radivoje Raša Bukvić, Nada Šargin, Srđan Žika Todorović i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.