Počeli Igorovi dani u SNP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2022, 21:17

Počeli "Igorovi dani" u SNP-u

Omaž tragično preminulom mladom reditelju Igoru Vuku Torbici "Igorovi Dani" počelu su večeras izvođenjem predstave "Carstvo mraka" u SNP-u i trajaće do 30. januara u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i u Narodnom pozorištu u Beogradu.

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu na sceni "Pera Dobrinović" 25. januara će biti predstavljena monografija "Glas vrline - Igor Vuk Torbica", u izdanju Budva grad Teatar.

Od danas do 28. januara publika će u SNP >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << moći da gleda reviju predstava u režiji Igora Vuka Torbice - "Carstvo mraka" u izvedbi Narodnog pozorišta u Beogradu, "Krvave svadbe" SNP i Budva Grad teatra, "Don Žuan" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina i "Tartif" Narodnog pozorišta Sombor i SNP.

Beogradska publika moći će 26. januara da gleda predstavu "Krvave svadbe", 29. januara "Tartif" i 30. januara predstavu "Don Žuan".

Deo repertoara revije "Igorovi dani" trebalo je da bude i predstava "Bakhe - Kratak pregled raspada", u izvođenju Narodnog teatra iz Bitolja, ali je ona otkazana iz epidemioloških razloga i SNP i Narodno pozorište u Beogradu pozvale su publiku da vrati ili zameni karte.

Igor Vuk Torbica bio je jedan od najboljih reditelja mlađe generacije i ostavio je dubok trag u većini srpskih i regionalnih pozorišta. Četiri njegove predstave proglašene su za najbolje godišnje produkcije u tri države i dva puta su izabrane za najbolje u regionu, navodi se na sajtu Narodnog pozorišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U SNP-u predstavljena monografija o Igoru Vuku Torbici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2022, 20:06

U Srpskom narodnom pozorištu (SNP) u Novom Sadu danas je predstavljena monografija "Glas vrline - Igor Vuk Torbica" posvećena prerano preminulom reditelju...U njegovu čast SNP je organizovalo reviju predstava "Igorovi dani", koji će trajati do 28. januara...Prvi deo knjige objedinio je rediteljeve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.