Počeli Dani Brazila u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2019, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli "Dani Brazila" u Novom Sadu

Novosadski samba karneval "Dani Brazila" otvoren je večeras u Kulturnoj stanici "Eđšeg" u Novom Sadu i trajaće do nedelje na tri lokacije u gradu: Petrovaradinskoj tvrđavi, plaži Štrand i starom gradskom jezgru.

Radost, igra, energija u ritmu sambe, šareni kostimi, upravo takva atmosfera očekuje vas u nedelju kada će karnevalskom povorkom biti završena deseta manifestacija "Dani Brazila". Novosađani kažu kako rado posećuju takve živopisne događaje.

Sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nesvakidašnjim duhom Brazila, ali i brazilskom kulturom, Novosađani će biti u prilici da se upoznaju kroz šarenolik program festivala i različite forme umetničkog izražavanja: radionice kapuere, samba plesa, izložbe slika i umetničkih predmeta.

"Imamo bogat muzički program sutra uveče, u letnjem bioskopu će biti uživo koncerti, od osam, devet uveče, a posle ponoći na tvrđavi, elektronska muzika, di džejevi, i u nedelju čuvena karnevalska povorka koja će se završiti na Trgu slobode", kaže Vojislav Malešev, umetnički direktor festivala .

Jedna od značajnijih manifestacija upravo je ta – ,,Dani Brazila", ističe Dalibor Rožić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, i dodaje da je čast prisustvovati predstavljanju zanimljive i egzotične kulture.

"Nadam se da će sugrađani uživati u programu koji su organizatori pripremili, a drago mi je da se pored organizatora pojavljuju i Opens, Kulturni centar, druge ustanove kulture, samostalni umetnici i pojedinci što svakako ovom programu daje poseban značaj koji, evo, već deset godina traje u našem gradu", ističe Rožić.

Osim završne karnevalske povorke, u nedelju posebnu draž festivalu daju spontana ulična okupljanja učesnika radi zajedničkog sviranja, pevanja i plesa, koji predvode prelepe Brazilke, zato dođite, jer nas očekuje egzotična vrela noć.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.