Počela Nedelja novosadskih pisaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2022, 14:24

Počela "Nedelja novosadskih pisaca"

U Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke, večeras je počela “Nedelja novosadskih pisaca”, u organizaciji Društva novosadskih knjževnika.

Ljubitelje pisane reči će do 16. decembra imati prilike da uživaju u trećoj po redu "Nedelji novosadskih pisaca". Cilj ove manifestacije jeste da okuplja značajne književne stvaraoce i na taj način afirmiše i savremeno izdavaštvo.

Tokom svoje bogate istorije, Novi Sad je iznedrio veliki broj književnika, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne čudi što manifestacija "Nedelja novosadskih pisaca" iz godine u godinu radi na negovanju i okupljanju savremenih literarnih stvaraoca.

Ovogodišnji program započeli su predstavljanjem almanaha drame društva novosadskih književnika u Digitalnom omladinskom centru.

Osim almanaha koji je posvećen drami, publika će u narednih pet večeri imati prilike da čuje i izlaganja almanaha o prozi, poeziji i esejima. Kao glavni cilj “Nedelje novosadskih pisaca” mogla bi da se izdvoji izdavačka delatnost.

Kruna ovogodišnjeg programa biće razgovor sa laureatom Radovanom Vlahovićem, koji je ujedno i počasni član “Društva novosadskih književnika”, nakon čega će uslediti koncert Nemanje Nešića i Miloša Zubca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela “Nedelja novosadskih pisaca”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Dec.2022, 00:23

NOVI SAD – U Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke, večeras je počela “Nedelja novosadskih pisaca”, u organizaciji Društva novosadskih knjževnika. Ljubitelje pisane reči će do 16. decembra imati prilike da uživaju u trećoj po redu “Nedelji novosadskih pisaca”. Cilj ove manifestacije...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.