Počasni doktorat za Terija Pračeta

Izvor: Art-anima.com, 30.Maj.2014, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počasni doktorat za Terija Pračeta

Teri Pračet, poznati autor serijala o Disksvetu, nagrađen je za doprinos književnosti i kreativnom pisanju počasnim doktoratom Južnoaustralijskog Univerziteta. Ovo priznanje mu je 27. maja uručio prorektor univerziteta, profesor Dejvid Lojd, koji je tim povodom doputovao u Englesku.

Iako je tokom svoje karijere primio veliki broj nagrada, Pračet je izrazio posebno zadovoljstvo počašću koju mu je ukazao Južnoaustralijski univerzitet, čiji je član u svojstvu počasnog profesora >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << od 2013. godine. Naklonost koju pisac gaji prema Australiji poznata je svim ljubiteljima Disksveta prvenstveno iz knjige "Poslednji kontinent", 22. u serijalu, u kojoj se na svoj prepoznaljiv način poigrava sa različitim elementima australijske kulture.

Pračetu je ovo čak deseti počasni doktorat, ali prvi sa univerziteta van teritorija Velike Britanije i Irske.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.