Pobuna

Izvor: SEEcult.org, 17.Nov.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobuna

Izložba dokumentarnih fotografija “Pobuna” autora Saše Čolića, kojom preispituje stanje dezorijentisanosti i opšte psihoeutanazije društva, biće otvorena 18. novembra u Opservatorijumu u Beogradu – novom prostoru za savremenu fotografiju.

Izopštenost od banalnog i svakodnevnog, depersonalizacija oligarha i političkih igrača, groteskne, fantazmogorične i apstraktne situacije, stavljaju u prvi plan lični pogled i vizuelnu snagu jezika kojim savremena dokumentarna fotografija >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << komunicira.

Na Čolićevim fotografijama, kako je navedeno u najavi,  emocije i etika su prividno potisnute na zvaničnim događajima čiju dokumentarnost istražuje. Pitanje je šta je više stvarno na njima – uglađena pojavnost političkih tribina ili svesno režirane slučajnosti za kojima autor traga, stvarajući slike snažne vizuelne i retoričke ubedljivosti.

To je prva samostalna izložba Čolića, koji ukazuje da pobuna mora da bude lična, unutarideološka i na kraju utopijska.

Izložba će otvorena u Opservatorijumu do 16. decembra.

Opservatorijum je nedavno otvoreni prostor za fotografiju u kojem će se ona kao medij, u saradnji sa fotografima, teoretičatima, kustosima i vizuelnim umetnicima, tretirati kao jedan od vodećih fenomena današnjice kada je u pitaju njegova primena i čitanje u vizuelnoj kulturi.

Novi izlagački prostor za fotografiju u Beogradu (Krunska 42) otvoren je pocetkom oktobra izložbom “Čovek sa loptomMiloša Tomića, Ivana Zupanca i Dejana Živadinovića.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Otvaranje izlozbe Pobuna

Izvor: NaDlanu.com, 18.Nov.2014, 00:05

Izopštenost od banalnog i svakodnevnog, depersonalizacija oligarha i političkih igrača, groteskne, fantazmogorične i apstraktne situacije u prvi plan stavljaju lični pogled i vizuelnu snagu jezika kojim savremena dokumentarna fotografija komunicira...Otvaranje: Utorak, 18. Novembar, 17 - 20:30h..Lokacija:...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.