Poboljšajte moždane funkcije: Čitajte zanimljivu knjigu

Izvor: NaDlanu.com, 02.Jan.2014, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poboljšajte moždane funkcije: Čitajte zanimljivu knjigu

Čitanje veoma zanimljive knjige utiče na moždane funkcije i to dobro dejstvo traje pet dana posle završetka čitanja, prenela je u četvrtak francuska štampa nedavno objavljene rezultate jedne psihološke studije.

Naučnici su ispitivali grupu studenata koja je čitala njima zanimljivu knjigu tokom 19 dana posle čega su im uradili skener mozga.Oni su utvrdili važne promene u području mozga za jezik i motoriku. Iako je čitanje pasivno, ono uključuje delove mozga za fizičku aktivnost."Promene aktivnosti neurona u mozgu utiču na bavljenje fizičkim aktivnostima posle čitanja nekog zanimljivog romana", navodi se u studiji.Izvor: Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.