Pobednik Kanskog festivala u distribuciji MCF MegaCom Filma

Izvor: Kontra magazin, 27.Maj.2013, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednik Kanskog festivala u distribuciji MCF MegaCom Filma

Distributerska kuća MCF MegaCom Film obezbedila je prava na distribuciju četiri ostvarenja koja su osvojila najznačajnije nagrade na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu. Među njima su: dobitnik Zlatne palme, film Plavo je najtoplija boja , režisera Abdelatifa Kešiša, film japanskog reditelja Hirokazua Kore-ede Kakav otac, takav sin , koji je osvojio nagradu žirija, Heli Amata Eskalantea, koji je osvoji nagradu za najbolju režiju i Prošlost , Ašgara Farhadija, koji je Berenis Bežo doneo nagradu za najbolju glumicu. Pobednik ovogodišnjeg Kanskog festivala Plavo je najtoplija boja je priča odrastanju i sazrevanju koja prati intimnu ljubavnu priču između dve mlade Francuskinje. Film francusko-tuniskog reditelja pobedio je 19 filmova u konkurenciji, a osvojio je i nagradu kritike Fipresci. Drama Kakav otac, takav sin je porodična priča o zameni dece na rođenju, a film Heli meksičkog reditelja Amata Eskalantea bavi se surovom stranom života u Meksiku, u kojoj je nemoguće zaobići svet kriminala, korupcije, droge, nasilja... Prošlost je novo ostvarenje iranskog reditelja Ašgara Farhadija, koji je za film Razvod: Nader i Simin osvojio Oskara za najbolji strani film 2012. godine. U drami o komplikovanim odnosima u porodici, glavnu ulogu igra Berenis Bežo, poznata po ulozi u Oskarom nagrađenom filmu Glumac . Ova četiri nagrađena filma uskoro će se naći na repertoaru domaćih bioskopa.

Nastavak na Kontra magazin...






Povezane vesti

Pobednik Kanskog festivala u distribuciji MCF MegaCom Filma

Izvor: ItRešenja.com, 27.Maj.2013

Distributerska kuća MCF MegaCom Film obezbedila je prava na distribuciju četiri ostvarenja koja su osvojila najznačajnije nagrade na 66. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu. Među njima su: dobitnik Zlatne palme, film “Plavo je najtoplija boja”, režisera Abdelatifa Kešiša, film japanskog...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kontra magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kontra magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.