Pobednički film ovogodišnjeg Sandensa na IndieBelgrade festivalu u Domu omladine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednički film ovogodišnjeg Sandensa na IndieBelgrade festivalu u Domu omladine!

U okviru četvrtog Festivala nezavisnog američkog filma, koji se od 13. do 16. septembra održava u Domu omladine Beograda, pred srpskom publikom premijerno će biti prikazan film „Loše obrazovanje Kameron Post”

(The Miseducation of Cameron Post, 2018, 91’). Ova tinejdžerska drama u režiji Desiree Akhavan, koja sa Ceciliom Frugiuele potpisuje i scenario, pobednički je film ovogodišnjeg Sandens festivala i dobitnik Velike nagrade žirija.

Naslovnu ulogu tumači >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mlada zvezda Chloë Grace Moretz („Let me in“, „Kick-Ass“), koja je na velikom platnu ostvarila još jednu ulogu za pamćenje. Ovog puta igra seksualno ambivalentnu tinejdžerku uhvaćenu u zagrljaju sa svojom drugaricom, zbog čega biva poslata u crkveni kamp za mlade kojima je “potrebna terapija za promenu seksualnog opredeljenja“ .

„Loše obrazovanje Kameron Post” je izuzetan film o konfuziji i bolu koje mladi proživljavaju na takvom mestu i o duhu tinejdž-buntovništva i zajedništva koji su jači od bilo kakvih stega. Pored Chloë Grace Moretz, glavne uloge igraju Sasha Lane, Forrest Goodluck i John Gallagher Jr.

Osim na Sandens festivalu, na kojem je proglašen za najbolji, film je ove godine prikazan i na drugim festivalima: Tribeka, Karlovi Vari, Sijetl, San Francisko, Molodist.

Ovogodišnje izdanje festivala IndieBelgrade, pod sloganom „Od nezavisnog filma do Oskara“, prikazaće 6 premijernih filmova najsvežije produkcije američkog nezavisnog filma, koji će se takmičiti za Grand Prix. U pitanju su ostvarenja koja su društveno angažovana i bave se važnim, često i teškim temama, a do sada su već prikazana na prestižnim svetskim festivalima.

Specijalni gost festival biće ikona nezavisnog filma, dvostruki oskarovac Aleksander Pejn (Alexander Payne). Autor „Stranputica“, „Nebraske“, Potomaka“ i „Sve o Šmitu“, primiće nagradu „Indie Icon Award“ za životno delo i razgovarati sa radoznalom beogradskom publikom o svom putu od nezavisnog filma do Oskara, u subotu 15. septembra, nakon čega će uslediti specijalna projekcija jednog njegovog filma.

Indie Belgrade organizuju Dom omladine Beograda & Super Films Int. uz podršku Grada Beograda, Minastarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Ambasade SAD u Beogradu.

Selektori festivala su Hristina Hadžiharalabus & Radoslav Pavković, a urednik filmskog programa Doma omladine Dragan Nikolić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.