Plesni šou za jednu noć na sceni Raša Plaović

Izvor: Beta, 13.Mar.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plesni šou za jednu noć na sceni Raša Plaović

BEOGRAD, 13. marta 2014. (Beta) - Plesna predstava "One night show" biće izvedena u subotu, 15. marta na sceni "Raša Plaović" u Narodnom pozorištu u Beogradu, povodom pet godina rada Udruženja profesionalnih baletskih igrača, koreografa i baletskih pedagoga Srbije.

Predstava se sastoji iz četiri komada koreografa Lore Heming Lou (Velika Britanija), Šin Jung Park (Južna Koreja), Maćeja Tadeuša Kužminjskog (Poljska) i Aleksandra Ilića (Srbija), koji su se školovali na Konzervatorijumu >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Laban za muziku i ples u Londonu.

Aleksandar Ilić formirao je plesnu trupu "Gospodje" u kojoj učestvuje osam žena starosti 60 do 80 godina bez scenskog iskustva, a predstava u režiji Dare De Luka biće izvedena prvi put.

Rediteljka je rekla da je sadržaj predstave nastao tek kada je okupljen ansambl, a pre toga radila je komad za devojčice uzrasta deset godina na temu odrastanja.

"Shvatila sam da je starenje fiziologija, a odrastanje je proces koji traje celog života", rekla je De Luka.

Članica trupe Teodora Sujić rekla je da je predstava neobična, hrabra i humana, i da pokazuje da je život divan uprkos svemu i da treba živeti radosno.

Kako su organizatori najavili, program "One night show" u formi četiri objedinjene predstave više neće biti izvodjen, a plesna trupa Aleksandra Ilića "Gospodje" ponovo će nastupati verovatno u aprilu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skice iz života žena

Izvor: Politika, 13.Mar.2014

„One night show”, na sceni Raša Plaović, zamišljen je kao niz baletskih izvođenja, sa završnom dramsko-koreografskom predstavom „Gospođe”..U Narodnom pozorištu na sceni „Raša Plaović” u subotuod 19.30 biće održano baletsko veče „One night show”. Koreograf Aleksandar Ilić,...

Nastavak na Politika...

Krcko Oraščić posle 30 godina u Narodnom pozorištu

Izvor: Beta, 14.Mar.2014, 13:19

BEOGRAD, 14. marta 2014. (Beta) - Balet Petra Iljiča Čajkovskog "Krcko Oraščić" biće premijerno izveden na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u utorak, 18. marta u 19.30 sati, 30 godina nakon poslednje izvedbe u tom teatru...Direktor Baleta Narodnog pozorišta i koreograf Konstantin Kostjukov rekao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.