Izvor: SEEcult.org, 03.Sep.2011, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platonova kolekcija

Mlada dizajnerka Amila Hrustić iz Bosne i Hercegovine Amila Hrustić predstavlja se 3. septembra u Galeriji Alt u Beogradu "Platonovom kolekcijom", odnosno fotografijama pet unikatnih, ručno izrađenih haljina od tekstila i papira, inspirisanih Platonovom filozofijom. Inspiraciju za taj projekat Amila Hrustić je našla u tzv. Platonovim telima.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Haljine s Platonovim telima

Izvor: Politika, 04.Sep.2011, 00:37

Nagrađivanu kolekciju Amile Hrustić publika će moći da vidi na umetničkim fotografijama u beogradskoj galeriji ALT..Ljubav prema geometrijskim oblicima prevagnula je i u diplomskom radu mlade bosanske dizajnerke Amile Hrustić. Kolekcija inspirisana Platonovim telima, sastavljena od crno-belih haljina...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.