Planuli  „Izdanci Šumadije“

Izvor: Blic, 03.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planuli „Izdanci Šumadije“

Kako je prvo izdanje dugo očekivane autobiografije Mir Jam „Izdanci Šumadije” gotovo planulo, a svi zainteresovani nisu uspeli da dođu do svog primerka, „Blic” i „Štamparija Makarije” doštampali su dodatnih 10.000 knjiga.

Novo izdanje naći će se od danas u prodaji na trafikama širom Srbije. „Čitala sam mnogo. Taj prvi period učiteljevanja bilo je moje samoučko obrazovanje. Sve sam čitala. Sećam se kako sam jednog dana čitala o Makijaveliju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Teška lektira Za mozak mlade devojke nepristupačna, ali ja čitam, razmišljam, moram od svake knjige nešto da naučim. Ne pročitam li nešto jednog dana – taj dan je za mene izgubljen. Stavila sam sebi u dužnost: svakog dana moram ponešto naučiti. Moje se znanje bogati: iz psihologije, sociologije, geografije, pedagogije, književnosti, i ne slutim da sve to ostaje u meni i priprema za jedan drugi poziv", piše u „Izdancima Šumadije" Mir Jam.

„Izdanci Šumadije” je topla romansirana intimna priča o odrastanju, školovanju i ljubavi, o smrti sestre i roditelja, to je autobiografija Kragujevčanke, seoske učiteljice, novinarke i književnice, uzbudljivija i zanimljivija i od njenih najpoznatijih romana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.