Pitali smo IT devojke šta ne biste smeli da propustite na ovogodišnjem EXIT-u

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 17:36

Pitali smo IT devojke šta ne biste smeli da propustite na ovogodišnjem EXIT-u

Počelo je odbrojavanje do početka EXIT-a, te raste i uzbuđenje među ljubiteljima muzike koji jedva čekaju da od 6. do 9. jula zauzmu pozicije na Petrovaradinskoj tvrđavi. Tamo će i ovog jula imati priliku da čuju i vide najveće svetske izvođače, ali ove godine očekivanja fanova su podignuta na još viši nivo zahvaljujući prvom generalnom partnerstvu u istoriji EXIT-a sa domaćim brendom Gorki List.

Organizatori obećavaju dosad neviđeno festivalsko iskustvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a kao i prethodnih godina svoje mesto u EXIT Univerzumu rezervisale su i brojne poznate ličnosti – glumci, sportisti, novinari i influenseri. Pitali smo neke od njih šta neće propustiti na ovogodišnjem EXIT-u i kakva su očekivanja od 22. izdanja festivala koji je dva puta proglašen za najbolji u Evropi, a nedavno je svrstan i u pet najboljih svetskih festivala po izboru čitalaca britanskog magazina DJ Mag.

Influenserka i blogerka Nađa Popivoda otkrila nam je da je redovan posetilac julskog spektakla na Tvrđavi i da je ponosna na to što se duže od dve decenije održava u njenom rodnom gradu. Novosadska influenserka deliće kao i do sada snimke sa svojim pratiocima na društvenim mrežama, ali naglašava da energija i atmosfera festivala ne mogu tako lako da se predstave na društvenim mrežama, već se moraju doživeti.

„To je nešto što mora isključivo uživo da se oseti. Zato mu se svakog leta vraćam i uvek imam drugačiji doživljaj, jer ’rastemo’ i ja i EXIT. Neću biti skromna, ove godine očekujem najviše do sada. Festival redovno posećujem od 2015. godine i kroz godine se menjalo moje interesovanje za određene izvođače. U poslednjih godinu dana opet sam postala fan Skrillexa. Tako da se definitivno vidimo u Gorki List VIP zoni na glavnoj bini gde ćemo zajedno đuskati uz Gorkić. I samo da dodam, brz oporavak želim Michaelu Bibiju,“ ističe Nađa.

Zahvaljujući podršci Gorkog Lista neprikosnoveni muzički program, ovog jula pratiće i do sada najekskluzivniji VIP sadržaj na Petrovaradinskoj tvrđavi i najviši nivo kvaliteta produkcije. Deo EXIT Univerzuma od 6. do 9. jula biće izvođači koji su definisali kompletne muzičke žanrove, što objašnjava zašto je interesovanje za ulaznice iznad svih očekivanja, a njihova cena ostaje nepromenjena zahvaljujući prvom generalnom partnerstvu u istoriji festivala. Na Gorki List Glavnu binu u četvrtak 6. jula stižu pioniri electro-punka, kultni britnaski bend The Prodigy. Hedlajner drugog festivalskog dana na istoj sceni je osmostruki dobitnik Grammy nagrade i revolucionar elektronske muzičke scene Skrillex, koji je u aprilu imao veliku čast da zatvori Coachellu. Na čuvenom kalifornijskom festivalu je nastupio i broj 1 elektronske muzike Eric Prydz, koji takođe dolazi na Petrovaradin – u petak će biti zvezda u Dance Areni, EXIT-ovom hramu elektronske muzike.

Dve VIP zone u okviru Gorki List Glavne bine i treća VIP zona u okviru Dance Arene prilika su za posetioce da u potpunosti urone u festivalsku atmosferu, prepuštajući se zvuku globalno najtraženijih izvođača sa najboljih mogućih pozicija.

Nove standarde festivalskog doživljaja jedva čeka da doživi i influenserka Vesna Jerković. „Ja sam se u EXIT zaljubila 2018. godine i od tada sam redovna. Ne znam da li sam više oduševljena atmosferom ili nesvakidašnjim ambijentom Petrovaradinske tvrđave. Sa društvom sam uvek menjala pravce. Ove godine jedva čekam Skrillexa na Gorki List Glavnoj bini. Bangarang, Dont Leave Me Like This... totalno obožavanje. Ove godine u provod idem sa svojom kumom, tako da se vidimo u VIP zoni u okviru Gorki list Glavne bine“, poručuje Vesna Jerković.

Na EXIT stiže i najveća hip-hop grupa svih vremena Wu-Tang Clan, zatim Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Chase & Status, Viagra Boys, Epica, Sofi Tukker, LF System, Keinemusik, Mahmut Orhan, Onyx, Claptone, Hot Since 82 i mnogi drugi. Na preko 40 festivalskih bina i zona posetioce očekuje moćan elektronski zvuk, žestoki heavy metal, punk, rock, hip-hopa, ali i u trap, drum’n’bass, reggae i latino ritmovi. Sve u svemu, EXIT nastavlja da neguje multižanrovski pristup i iznova pomera standarde festivalskog doživljaja.

Jedan od najdugovečnijih domaćih brendova, koji je nastao davne 1961. godine, kada je osmišljena originalna receptura bitera od 27 različitih biljaka, obeležio je partnerstvo sa EXIT-om specijalnom, limitiranom edicijom flašica „Gorkića“ od 100ml. Za ovu priliku dizajnirane su četiri različite etikete, koje simbolizuju autentičnost, kreativnost i originalnost dva domaća brenda. Fanovi će u Gorki list VIP zonama uživati u neodoljivom ukusu „Gorkića“, originalnim koktelima baziranim na omiljenom likeru i poklonima koji će atmosferu dovesti do usijanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.