Pismo reditelja Olimpa RTS-u

Izvor: RTS, 27.Sep.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo reditelja "Olimpa" RTS-u

Režiser spektakularne predstave "Olimp: U slavu kulta tragedije" Jan Fabr zahvalio se ekipi Radio-televizije Srbije koja je realizovala 24-časovni prenos tog umetničkog ostvarenja kojim je svečano otvoren 51. Bitef festival.
Poštovani g. Bradiću,
Posle spektakularnog direktnog prenosa na RTS-u naše predstave "Planina Olimp", prikazane u okviru Bitefa, želim da Vam se zahvalim i iskažem divljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje osećam prema celom Vašem timu.

Tokom četrdeset godina umetničkog rada sarađivao sam s raznim medijskim kućama, ali moram primetiti da su retke TV ekipe koje poslu pristupaju s takvom prilježnošću, profesionalizmom, posvećenošću i entuzijazmom, što se može reći za sve članove vašeg tima, od onih najiskusnijih do najmlađih. Sama činjenica da ste uspeli da završite ovaj prenos u punom trajanju od 24 sata, bez prekida, elegantno i bez pauze, bez praznog hoda, mnogo govori o izuzetnom profesionalizmu i umeću Vaših ljudi.
Ovim prenosom dokazali ste ne samo da razumete i podržavate vrhunsku pozorišnu umetnost, nego i da televizijsku umetost ostvarujete na visokom svetskom nivou.
Hvala Vam još jednom, Jan Fabr.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fabr: Hvala RTS za prenos Olimpa na BITEF-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2017

Belgijski reditelj Jan Fabra zahvali se danas RTS-u za spektakularni direktan prenos njegove 24-časovne predstave "Planina Olimp", odigrane na početku Bitefa, i iskazao divljenje prema celom timu koji je učestvovao u tome...Fabrova predstava "Planina Olimp" otvorila je 51. BITEF, a RTS je njeno 24-časovno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.